Stofzuigerbuizen

De juiste stofzuigerstang kopen

Het is natuurlijk van groot belang dat je de juiste stofzuigerstang aanschaft voor je apparaat. Om deze reden raden we je dan ook aan om altijd goed te kijken naar de diameter van de stofzuigerstang voordat je deze koopt, zo weet je zeker dat deze aangesloten kan worden op je stofzuigerslang en stofzuigermond. Mocht je toch een verkeerde diameter hebben? Geen paniek! Dit hoeft namelijk niet gelijk een probleem te zijn. Met de handige adapters uit ons assortiment kun je bijvoorbeeld een stofzuigerslang van 32 mm naar 35 mm laten verlopen of van 35 mm naar 32 mm reduceren zodat de onderdelen alsnog op elkaar passen.

Verschillende merken stofzuigerbuizen uit ons assortiment

Er is veel verschillende keuze als het gaat om stofzuigerbuizen, vooral online krijg je de wereld aan resultaten als je dit zoekwoord intikt. De stofzuigerbuizen die je momenteel in ons assortiment kunt vinden, zijn van de merken Bosch, Miele, Philips of Siemens. Naast de modellen van de hiervoor genoemde merken hebben we ook universele modellen in ons assortiment. Deze universele modellen zijn bijvoorbeeld weer geschikt voor merken zoals AEG, Electrolux, Nilfisk, Philips, Rowenta en Samsung.

Eigenschappen van de stofzuigerstangen

De huidige stofzuigerstangen uit ons assortiment zijn gemaakt van metaal of RVS (roestvrij staal) en hebben een diameter van 32 mm of 35 mm. Het grootste gedeelte van de modellen zijn telescoopbuizen. Ten opzichte van een normale buis heeft een telescoopbuis het voordeel dat deze eenvoudig uitgeschoven kan worden naar het gewenste formaat. Met deze mogelijkheid zijn de telescoopbuizen geschikt voor iedere situatie en kunnen ze door zowel kleine als lange personen gebruikt worden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dat je last van je rug gaat krijgen door het krom staan. Tot slot zijn sommige stofzuigerbuizen nog uitgerust met een kliksysteem. Dit kliksysteem zorgt ervoor dat de onderdelen vast op elkaar klikken en niet los kunnen raken bij het stofzuigen. Bij stofzuigerbuizen die niet over een kliksysteem beschikken kan dit namelijk niet waardoor ze wel los kunnen raken tijdens het stofzuigen.