Stofzuigermonden

Geschikte stofzuigermond aanschaffen

Bij de aanschaf van een stofzuigermond is het van belang dat deze passend is voor de stofzuiger. Het is namelijk zo dat niet elke stofzuigerborstel zomaar aangesloten kan worden op alle stofzuigerbuizen. Stofzuigermonden hebben verschillende diameters en aansluitingen waardoor ze voor een beperkt aantal stofzuigers geschikt zijn. Daarnaast zit je ermee dat verschillende merken vaak niet op elkaar passen. Als je een stofzuigervoet koopt die universeel is, kan deze toch aangesloten worden op meerdere merken.

Hulpstukken stofzuiger

Stofzuiger hulpstukken bieden je een eenvoudige oplossing wanneer stofzuigermondstukken en zuigbuizen verschillende diameters hebben en hierdoor niet op elkaar aangesloten kunnen worden. Met een stofzuiger opzetstuk, ook wel een adapter, kun je de diameter van het stofzuiger mondstuk vergroten of verkleinen. Op deze manier kan de zuigmond alsnog passend gemaakt worden en hoef je geen nieuw product aan te schaffen.

Borstel type van de stofzuigermonden

Stofzuigerborstels kunnen uit verschillende materialen bestaan. De borstel types die we op dit moment in ons assortiment hebben zijn synthetisch of van natuurhaar, nylonhaar of rubber. Een parketborstel stofzuiger beschikt bijvoorbeeld vaak over een stofzuigermond waarbij het materiaal van de borstel bestaat uit nylonhaar of natuurhaar. 

Type vloer

Tot slot is het nog van belang om ervan op de hoogte te zijn dat niet alle onderdelen op elk type vloer gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld als je een stofzuiger kop hebt waarbij de borstel niet uit haar, maar uit rubber bestaat. In dit geval is de borstel van de stofzuiger alleen geschikt voor harde vloeren en kan deze niet gebruikt worden op een zachte vloer.

Overige eigenschappen van de stofzuigermonden

Sommige producten beschikken over wat extra eigenschappen. Als een stofzuigermond over een parkeerstand beschikt, valt de stofzuigerslang bijvoorbeeld minder snel op de grond. Daarnaast zijn onderdelen die beschikken over een kliksysteem gemakkelijker op elkaar te klikken en laten deze minder snel los.