Stofzuigerfilters

Uitgebreide keuze aan stofzuigerfilters

Als het gaat over stofzuigerfilters dan heb je deze in allerlei verschillende soorten en maten. Bij het aanschaffen van een nieuwe filter is het dan ook altijd aan te raden om je oude filter even op te meten, zo weet je zeker dat je het juiste formaat hebt. Op dit moment hebben we de volgende filters in ons assortiment: cilinderfilters, cycloonfilters, filterhoezen, filtersets, HEPA-filters, koolstoffilters, microfilters, motorfilters, patroonfilters, schuimfilters, uitblaasfilters en vlakfilters. Sommige van de filters uit ons assortiment zijn uitwasbaar, het voordeel van deze filters is dat ze na het wassen gewoon opnieuw gebruikt kunnen worden.

Stofzuig filters vervangen

Het is van groot belang dat de filters in een stofzuiger regelmatig vervangen worden. Als de stofzuigerfilters aan vervanging toe zijn, nemen ze minder stof op en neemt de zuigkracht af. Een gevolg hiervan is dat er stofdeeltjes in de motor terecht kunnen komen waardoor de motor kapot kan gaan. Heb je geen zin om elke keer een nieuwe stofzuigerfilter aan te schaffen? Dan raden we je aan om voor een uitwasbare filter te kiezen als deze in je stofzuiger past. Op het moment dat deze uitwasbare stofzuigerfilters vol zitten, kunnen ze eenvoudig uitgeklopt en afgespoeld worden. Hierna kun je ze weer in de stofzuiger plaatsen. Voor beide type stofzuigerfilters geldt de regel dat deze vol zitten als de stofzuiger zijn zuigkracht begint te verliezen.

Stofzuiger HEPA-filter

Wil je liever HEPA-filters kopen? Ook dan ben je bij stofzakkie.nl aan het juiste adres! Naast de normale filters hebben we namelijk ook deze High Efficiency Particulate Air filters in ons assortiment. Deze High Efficiency Particulate Air filters zijn een specifiek soort luchtfilter en moeten volgende de Europese normen tussen minimaal 85% en maximaal 99,999995% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer tegenhouden. Het is ook maar goed dat de filters zo veel van deze fijnstof tegenhouden. Meestal bestaat het fijnstof dat wordt tegengehouden namelijk niet alleen uit stof, maar ook uit minuscuul ongedierte en mogelijk allergie verwekkende delen. Een High Efficiency Particulate Air stofzuigerfilter is dus niet alleen aan te raden op het moment dat je klachten aan je luchtwegen of allergieën hebt. Ook als je liever niet wil dat deze troep in je huis ronddwarrelt, is dit type filter een goede keuze.