Adapters

Adapters kopen voor uw stofzuiger

Loop je ook wel eens tegen het probleem aan dat onderdelen van je stofzuiger niet op elkaar passen doordat ze verschillende maten hebben? Geen paniek, dit probleem is namelijk vrij gemakkelijk op te lossen door gebruik te maken van een stofzuiger adapter. Het grote voordeel van deze producten is dat ze aan beide kanten een andere maat hebben. De onderdelen die voorheen niet op elkaar aangesloten konden worden, kunnen nu dus wel eenvoudig met elkaar verbonden worden door middel van dit hulpstuk. De koppelstukjes die we momenteel in ons assortiment hebben zijn universeel of van het merk Dyson. Het profijt dat je hebt met een universeel product is dat deze op ieder merk stofzuiger aangesloten kan worden zolang het betreffende onderdeel de juiste diameters heeft. In de categorie adapters vind je naast de standaard producten in ons assortiment ook nog reduceerringen en verloopstukken voor je stofzuiger.

Adapters als reduceerring

Een van de handige hulpstukken waar je gebruik van kunt maken voor je stofzuiger is een reduceerring, zo’n ring wordt soms ook wel een verloopring genoemd. Het voordeel van een reduceerring is dat deze ervoor zorgt dat te grote onderdelen passend gemaakt worden voor de smallere pistoolgrepen, stofzuigerbuizen of stofzuigermonden. Zo kan een pistoolgreep met een diameter van 35 mm bijvoorbeeld toch aangesloten worden op een stofzuigerbuis met een diameter van 32 mm door middel van een reduceerring. 

Adapters als verloop(stuk)

Een ander gemakkelijk hulpmiddel dat je voor je stofzuiger kunt gebruiken is een verloop(stuk). In tegenstelling tot een reduceerring maakt een verloopstuk de uitgang niet kleiner, maar juist groter. Zo maak je met behulp van dit product te kleine onderdelen eenvoudig passend voor bredere monden, handgrepen of buizen. Door een verloop te gebruiken maak je een stofzuigermond met een diameter van 32 mm bijvoorbeeld toch passend voor een stofzuigerbuis met een diameter van 35 mm. 

Adapters bieden een gemakkelijke oplossing

Door gebruik te maken van adapters voor je stofzuiger hoef je dus niet direct naar de winkel te rennen op het moment dat een handgreep, mond of buis niet past. Een verloopstuk of reduceerring kan in dit geval een gemakkelijke oplossing bieden die een stuk voordeliger is dan het aanschaffen van een nieuw onderdeel.