Pistoolgrepen

De juiste pistoolgreep voor uw stofzuiger

Pistoolgrepen voor je stofzuiger zijn te verkrijgen in een groot scala aan verschillende maten en modellen. Het is natuurlijk van belang dat je de juiste aanschaft, anders gaat deze niet passen op je stofzuigerbuis of stofzuigerslang en kun je niet stofzuigen. De modellen die je in ons assortiment kunt vinden zijn van Bosch, Miele, Numatic, AEG of Miele. Naast deze bekende merken hebben we ook nog universele pistoolgrepen in ons assortiment. Het voordeel dat je hebt met de universele modellen is dat deze op verschillende merken stofzuigers passen met de betreffende diameter.

Kenmerken van de pistoolgreep

Een pistoolgreep kan verschillende kenmerken hebben, zo beschikken sommige modellen over een handvat om de greep vast te houden terwijl veel andere modellen hier niet over beschikken. We raden je aan om bij de aanschaf van een pistoolgreep altijd even goed te kijken naar de extra’s waar deze over beschikt. 

Pistoolgreep met kliksysteem

Een gedeelte van de modellen uit ons assortiment zijn bijvoorbeeld uitgerust met een kliksysteem. De modellen die beschikken over een kliksysteem zijn eenvoudig vast te klikken op de stofzuigerbuis. Door het kliksysteem klikken de onderdelen vast op elkaar en kunnen deze niet zomaar loslaten zoals dit wel kan bij onderdelen die niet over zo’n systeem beschikken. 

Pistoolgreep met luchtregeling

Verder zijn sommige modellen uitgerust met een luchtregeling. Met deze luchtregeling kun je gemakkelijk bepalen hoeveel lucht je doorlaat. Door de regelaar helemaal te openen laat je veel lucht vrij en beschik je over minder zuigkracht, door hem helemaal te sluiten laat je geen lucht vrij en heb je maximale zuigkracht. Zo kun je de zuigkracht aanpassen op elke situatie

Passend diameter van de pistoolgreep

Tot slot is het natuurlijk van belang dat je pistoolgreep een geschikte diameter heeft voor op je stofzuigerbuis. Als de diameters van beide niet overeen komen, kun je deze vaak toch nog passend maken. Door gebruik te maken van een handige adapter kun je de diameter van de stofzuigerbuis bijvoorbeeld breder of smaller maken zodat de onderdelen op elkaar passen.