Stofzuigersnoeren

Stofzuigersnoer beschadigd?

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je stofzuigersnoer beschadigd raakt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de kabel aan de binnenkant beschadigd is geraakt, dit wordt ook wel een kabelbreuk genoemd. Deze breuk is van buitenaf niet te zien, maar zorgt er wel voor dat er geen stroom meer naar de stofzuiger toe gaat. Naast een interne kabelbreuk kan het ook zo zijn dat de kabel van buitenaf iets te verduren heeft gehad en hierdoor niet meer naar behoren werkt. Bijvoorbeeld als je huisdier even lekker op de kabel heeft gekauwd.

Het vervangen van beschadigde stofzuigersnoeren

Op het moment dat stofzuigersnoeren beschadigd zijn geraakt, raden we je altijd aan om deze zo snel mogelijk te vervangen. Het zelf knutselen met en ‘repareren’ van een kabel met bijvoorbeeld tape kan tot gevaarlijke situaties zorgen. Zo kan het voorkomen dat je een stroomschok krijgt als je een kapotte apparaatsnoer aanraakt. Bij Stofzakkie.nl begrijpen we goed dat het niet voor iedereen een even gemakkelijke taak is om een stofzuigersnoer te vervangen. Lijkt het vervangen van de kabel je een ingewikkelde taak? Dan raden we je aan om een professionele monteur in te schakelen die je kan voorzien van advies of hulp.

Levensduur van stofzuigersnoeren verlengen.

Een stofzuigersnoer is erg flexibel, makkelijk oprolbaar en kan over het algemeen wel tegen een stootje. Niemand wil elke keer een nieuwe kabel aanschaffen en daarom geven we je twee goede tips om de levensduur te verlengen. De eerste tip is om de kabel helemaal uit te rollen als je gaat stofzuigen, het niet uitgerolde deel kan warm worden waardoor de kans op een kabelbreuk groter is. De tweede tip is om niet meer aan het snoer te trekken als deze helemaal is uitgerold. Er kan namelijk een breuk ontstaan in de kabel of deze kan losraken in de haspel als hij te strak staat.