Brink Renovent HR: Met of zonder bypass?

De Brink Renovent HR ventilatie-units zijn populair vanwege hun efficiënte en betrouwbaarheid in het verbeteren van de luchtkwaliteit in woningen. Beide modellen, zowel met bypass als zonder bypass, maken gebruik van warmteterugwinning-filters van klasse G3. Ondanks hun overeenkomsten zijn er belangrijke verschillen tussen deze twee systemen die invloed hebben op hun functionaliteit en gebruiksgemak.


Brink Renovent HR zonder bypass WTW filters klasse G3:

Brink Renovent HR zonder bypass is een basisversie van het ventilatiesysteem dat zich richt op continue ventilatie met warmteterugwinning. Dit systeem is ideaal voor woningen waar een constante luchtverversing noodzakelijk is, ongeacht de buitentemperatuur. De G3 filters zorgen ervoor dat grove stofdeeltjes uit de lucht worden gefilterd, wat bijdraagt aan een schonere binnenlucht.

Het ontbreken van de bypass betekent dat de warmtewisselaar altijd actief is. Dit is vooral nuttig tijdens de wintermaanden, omdat de warmte van de uitgaande lucht wordt gebruikt om de inkomende lucht te verwarmen. Dit resulteert in een energiebesparing, aangezien er minder behoefte is aan extra verwarming.


Brink Renovent HR met bypass WTW filters klasse G3:

De Brink Renovent H3 met bypass biedt een extra functionaliteit ten opzichte van de versie zonder bypass. De bypass functie maakt het mogelijk om de warmtewisselaar tijdelijk uit te schakelen, waardoor de binnenkomende lucht direct van buiten wordt aangezogen zonder dat deze wordt voorverwarmd door de uitgaande lucht. Dit is bijzonder nuttig tijdens de zomermaanden of wanneer de buitentemperatuur aangenaam is.

Met de bypass functie kan het ventilatiesysteem dus flexibeler omgaan met verschillende klimaten. Op warme dagen kan het bijvoorbeeld helpen om de woning te koelen door de koelere avond- of nachtlucht binnen te halen. Dit kan bijdragen aan een comfortabeler binnenklimaat zonder extra energiekosten voor een airconditioning.


Vergelijking:

Het belangrijkste verschil tussen de Brink Renovent HR zonder bypass en met bypass ligt in de aanwezigheid van de bypass functie. Beide systemen maken gebruik van een G3 filter, die effectief is in het verwijderen van grovere stofdeeltjes uit de lucht. Echter, de toevoeging van de bypass functie in de tweede variant biedt meer flexibiliteit en comfort, vooral in wisselende klimaten.

De keuze tussen deze twee modellen hangt grotendeels af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Voor een woning waar energiebesparing centraal staat, is de versie zonder bypass een uitstekende keuze. Voor gebruikers die extra comfort wensen en een flexibele ventilatie oplossing zoeken, biedt de versie met bypass significante voordelen.


Wat is filterklasse G3?

Een G3-filter is een luchtfilter dat wordt gebruikt om grote stofdeeltjes uit de lucht te halen. Het kan ongeveer 80% tot 90% van de grotere deeltjes, zoals stof en vuil, tegenhouden. Deze filters worden vaak gebruikt in huizen, kantoren en fabrieken als eerste stap om de lucht schoon te maken, zodat andere fijnere filters daarna beter hun werk kunnen doen.

Laden... Bezig met laden...

  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • Perfecte service