Laden... Bezig met laden...

In 2 stappen de juiste zak!

BORA filters

Koolstoffilters voor je BORA afzuigkap: verbeterde luchtkwaliteit in je keuken

BORA afzuigkappen zijn ontworpen om krachtig kookdampen en geuren uit je keuken te verwijderen, waardoor je keuken fris en schoon blijft. Een essentieel onderdeel van het efficiënte werking van je BORA afzuigkap zijn de koolstoffilters. Deze filters spelen een cruciale rol bij het verwijderen van vetten, geuren en andere verontreinigingen uit de lucht, voordat deze weer de keuken in circuleert.

Waarom zijn filters belangrijk?

Koolstoffilters zijn ontworpen om ongewenste geuren te absorberen en te neutraliseren. Tijdens het kookproces worden verschillende dampen en geuren gegenereerd die zich in de lucht verspreiden. Als deze dampen niet effectief worden afgevangen, kunnen ze zich in je keuken verspreiden en ongewenste geurtjes achterlaten. Filters helpen deze geuren effectief te elimineren, waardoor je keuken fris blijft en onaangename geurverspreiding wordt voorkomen.

Hoe werken koolstoffilters?

Koolstoffilters zijn gemaakt van speciale materialen, zoals actieve koolstof, die een groot oppervlak hebben en de eigenschap hebben om geuren en verontreinigingen te absorberen. Wanneer de lucht door de filters stroomt, hechten de ongewenste geurdeeltjes zich aan het oppervlak van de koolstofdeeltjes. Dit proces staat bekend als adsorptie. Hierdoor wordt de lucht gereinigd en worden geuren effectief geëlimineerd.

Het belang van regelmatig onderhoud en vervanging

Om ervoor te zorgen dat je BORA afzuigkap optimaal blijft presteren, is het belangrijk om de koolstoffilters regelmatig te onderhouden en op tijd te vervangen. Na verloop van tijd raken de koolstofdeeltjes verzadigd en verliezen ze hun adsorptiecapaciteit. Hierdoor kunnen geuren en verontreinigingen weer in je keuken terechtkomen. Door de filters tijdig te vervangen, behoud je de maximale luchtreinigingsprestaties van je BORA afzuigkap en zorg je voor een optimale luchtkwaliteit in je keuken. De BORA filters zijn onder andere geschikt voor de volgende modellen: BORA Puru, BORA Pure, BORA X Pure, BORA BASIC, BORA S Pure, BORA GP4 en BORA BIU.

  • Goedkoopste van Nederland
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gratis achteraf betalen
  • 24 uurs levering
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • Perfecte service