Keuzehulp

Veilig en eenvoudig betalen via

Welke stofzuigermond heb ik nodig?

09 mei 2019

Je zou denken dat je gewoon elke willekeurige stofzuigermond op je stofzuiger zou kunnen monteren, maar niets is minder waar. Het maakt wel degelijk uit welke stofzuigermond je kiest. Lees hieronder de verschillen.

Verschillende typen zuigmonden.

De combimond.
Deze kan zowel op gladde als stoffen ondergronden gebruikt worden. Hierdoor is de combimond een ideale oplossing als je verschillende vloeren/ondergronden in huis hebt. De welbekende schakelaar zorgt ervoor dat je kan schakelen tussen de twee verschillende standen.

De parketborstel.
Deze is enkel bedoeld voor gladde vloeren. Heb je een laminaat, stenen of grindvloer? Kies dan voor een parketborstel met nylon haren. Heb je parket, marmer of een andere vloer in huis liggen die sneller beschadigd raakt? Zorg er dan voor dat je een parketborstel neemt met paardenharen.

De turboborstel.
Heb je een hoogpolig tapijt in huis liggen? Dan is deze borstel een perfecte uitkomst! De turboborstel heeft een sterke zuigkracht waardoor de borstel gaat draaien. Door deze roterende bewegingen worden alle viezigheden uit het tapijt “getrokken”. Gebruik deze borstel daarom ook niet op gladde vloeren, omdat deze borstel daarop beschadigingen veroorzaakt.

De honden- en kattenhaarborstel.
De naam zegt het al. Deze borstel is speciaal geschikt voor het verwijderen van honden- en kattenharen.  Doordat er een grote velours strip op zit komen de haren makkelijker los van het oppervlak. Zeer geschikt voor het verwijderen van haar op een stoffen bank.


De juiste maat zuigmond.

Wanneer je een zuigmond hebt gekozen die bij jouw woning/vloer past is het belangrijk dat je weet welke maat je moet bestellen. Deze maat kun je op twee verschillende manieren meten. Dit doe je door de inwendige of de uitwendige diameter van het uiteinde van de stofzuigerbuis op te meten.

Kom je uit op 31 of 32 millimeter?
Dan passen alle stofzuigermonden van 32 millimeter op jouw stofzuiger.

Kom je uit op 34 of 35 millimeter?
Dan heb je de stofzuigermonden nodig met een diameter van 35 millimeter.

Wil je een stofzuigermond kopen?

Wij hebben een breed scala aan stofzuigermonden op onze website staan. Klik op onderstaande button voor een overzicht.