Welke stofzuigermond heb ik nodig?

Je zou denken dat je gewoon elke willekeurige stofzuigermond op je stofzuiger zou kunnen monteren, maar niets is minder waar. Het maakt wel degelijk uit welke stofzuigermond je kiest. Lees hieronder de verschillen.

Uhm, stofzuigervoet- of mond? Nou het kan allebei! Al zeven jaar lang helpen wij onze klanten uit Nederland, maar ook uit Vlaanderen. Onze zuiderburen introduceerden de term zuigvoet! Wij zouden Stofzakkie.nl niet zijn als wij onze vocabulair niet zouden uitbreiden.

Sta je op het punt om een nieuwe zuigvoet (of mond) te kopen voor je stofzuiger? Dan ben je bij stofzakkie.nl natuurlijk aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment zuigmonden en andere onderdelen voor jouw stofzuiger. Laten we bij het begin beginnen. Wat zijn je wensen en welke stofzuigermond past het beste bij jouw situatie? En welke zuigmonden hebben we? Wij van stofzakkie.nl zetten het graag voor je op een rij.

Onze verschillende stofzuigermonden

 • De gewone stofzuigermond
 • Gewone stofzuigermond met wieltjes
 • De tapijtzuigmond
 • De turbozuigmond
 • De parketborstel
 • De pluizenborstel
 • De honden- en kattenhaarborstel
 • De combi zuigmond

De gewone stofzuigermond

Deze stofzuigervoet is geschikt voor onder andere vloerbedekking, vinyl, laminaat en parketvloeren. Deze stofzuigermond heeft in- en uitklapbare borstels waarmee je in een zuigbeurt alle verschillende vloeren in je huis kunt stofzuigen. Klap de borstels in als je vloerbedekking of vloerkleden stofzuigt.Voor gladde vloeren klap je de borstels uit.

De gewone stofzuigermond met wieltjes

Exact hetzelfde als de gewone stofzuigervoet, echter heeft deze variant één voordeel. Door de zachte rubberen wieltjes wordt de zuigmond iets van de ondergrond opgetild. Hierdoor voorkom je het welbekende ‘zware stofzuigen’ omdat de zuigvoet geen vacuüm zuigt aan de vloer.

De tapijtzuigmond

We hadden het net over het zware stofzuigen, met de tapijtzuigvoet rol je door het kleine en lichte formaat gemakkelijk over een vloerkleed of tapijt. Dit is mede te danken aan de twee grote wielen achter de stofzuigermond waarmee je de stofzuiger gemakkelijk over je tapijt manoeuvreert.

De turbozuigmond

De turbozuigvoet is een zuigmond die je alleen kunt gebruiken wanneer je vloerbedekking wilt ontdoen van stof en vuil. Door de zuigkracht van je stofzuiger gaat de borstelrol in de cassette van de stofzuigermond roteren. Hierdoor zuigen de haren van de rol gemakkelijk al het vuil van de grond. Onze turbostofzuigermond is universeel en is toe te passen op stofzuigerbuizen met een diameter van 30 tot 37 millimeter.

De parketborstel

De naam zegt het al, een parketborstel gebruik je om je prachtige parketvloeren te onderhouden en schoon te maken. Aan de voor- en achterkant van deze rechthoekige borstel zitten kunststof haren. Deze haren glijden door middel van twee kleine wieltjes gemakkelijk en krasloos over de vloer. Door het formaat van de zuigvoet kom je gemakkelijk in kleine hoekjes en andere lastig te bereiken plekken.

De pluizenborstel (Dust-Daddy)

De pluizenborstel is een borstel waarmee je gemakkelijk stof en vuil wegzuigt tussen naden en kieren. Met deze set weet je zeker dat geen enkel plekje in je woning meer een stofnest wordt.

De honden- en kattenhaarborstel

De naam zegt het al. Deze borstel is speciaal geschikt voor het verwijderen van honden- en kattenharen.  Doordat er een grote velours strip op zit komen de haren makkelijker los van het oppervlak. Zeer geschikt voor het verwijderen van haar op een stoffen bank.

De combi zuigmond

Deze kan zowel op gladde als stoffen ondergronden gebruikt worden. Hierdoor is de combimond een ideale oplossing als je verschillende vloeren/ondergronden in huis hebt. De welbekende schakelaar zorgt ervoor dat je kan schakelen tussen de twee verschillende standen.

De juiste maat zuigmond.

Wanneer je een zuigmond hebt gekozen die bij jouw woning/vloer past is het belangrijk dat je weet welke maat je moet bestellen. Deze maat kun je op twee verschillende manieren meten. Dit doe je door de inwendige of de uitwendige diameter van het uiteinde van de stofzuigerbuis op te meten.

Kom je uit op 31 of 32 millimeter?
Dan passen alle stofzuigermonden van 32 millimeter op jouw stofzuiger.

Kom je uit op 34 of 35 millimeter?
Dan heb je de stofzuigermonden nodig met een diameter van 35 millimeter.

Laden... Bezig met laden...

 • Goedkoopste van Nederland
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Gratis achteraf betalen
 • 24 uurs levering
 • Gratis bezorging vanaf €40,-
 • Perfecte service